“Er is meer goed aan je dan NIET goed!”

Dit is mijn beschrijving van de workshop (in het kort)

François Reijnders heeft altijd hard en vol passie gewerkt, in loondienst en later als ondernemer. Hij had de zaken goed voor elkaar. In 2008 ging het echter mis. Heel erg mis. Uiteindelijk heeft hij de kracht gevonden om deze periode op te schrijven in een boek ‘1096 dagen’. Tijdens de workshop zal François het licht aan het eind van de tunnel laten zien, want dat is er altijd.

Wat kan je hiervan verwachten? Een workshop vol met negativiteit en clichés? Afgezaagd en inspiratieloos?
Deze workshop was één van de populairste onder de workshopdeelnemers. We zaten dus ook met ruim 20 man in de zaal. François Reijnders (workshopleider, spreker, coach) start met de workshop, zijn levensverhaal. Hij begon als reclametekenaar naar commercieel adjunct directeur naar algemeen directeur. Alles liep op rolletjes: hij had een goede baan, mooie auto, gezin…Totdat door foute keuzes hier een einde aan is gekomen. Alles wat fout kon gaan is FOUT gegaan. De wet van Murphy!
Het is goed gekomen. Gelukkig! Door karakter, doorgaan , onverzettelijk en buiten de kaders te treden. François zegt: “Liever een foute beslissing dan geen beslissing!” Een foute beslissing kan je herstellen.

“Er is meer goed aan je dan NIET goed!”
De kernboodschap van de workshop is: blijf je altijd onderscheiden van de massa. Nieuwe beslissingen, nieuwe situatie! Treed buiten je kader. Hij laat een(zelfgemaakte) foto zien van een tulpenveld vol met gele tulpen en slechts 1 rode. De rode tulp staat voor onderscheid, je unieke kwaliteiten (unique selling points). Maak gebruik daarvan om verder te komen in het leven.

Een paar quotes van François: “praat met anderen, wat je deelt kan ook vermenigvuldigen”. “Denk: de situatie is niet jouw schuld maar hoe kan IK het pareren?” ,”Er is meer goed aan je dan NIET goed!” en “Zoek houvast!”
Tot slot: “Er is altijd een mogelijkheid.”

Verslag van een deelnemer aan het werkcafé Den Haag