Reacties op ‘Hand van een Engel’, deel I

Hallo Francois,
Heb je boek in 2 avonden (nachten) uitgelezen.
Emotionele bezigheid het lezen van een dubbel levensverhaal. Vooral door de vele raakvlakken die ik bemerk met jou, jouw moeder en mijn moeder en jullie jonge relatie.
Het begin, de omschrijving van je ouderlijk huis, de inrichting, vader aan het werk, moeder meestal thuis(huishouden) doet mij sterk aan mijn thuissituatie denken en laat me wegglijden in mooie herinneringen, waarin ook mijn moeder altijd veel aandacht voor mij had. 
Was ook wel de lieveling van haar en ik zat dan ook graag tussen de middag tijdens het koken bij haar in de keuken te kletsen.(vrouwenman, ha,ha)
Een ernstige ziekte in november 1989 deed mij beseffen dat het leven aan een zijden draadje hangt. 
In het jaar erna, een jaar van vallen en opstaan(ook figuurlijk), maar gelukkig langzaam herstel, heb ik het roer wel omgegooid en ben meer gaan genieten.

De beschrijving van het aftakelingsproces van je moeder kwam ook heel dichtbij. Mijn moeder werd al rond haar 60e ernstig ziek, maar heeft door wonderen der medische techniek nog tot haar
89e geleefd. Ook zij zat de laatste jaren in een verpleeghuis en ik herken zo zeer in je bezoeken aan jouw moeder, mijzelf . Tranen en diepe donkere beelden komen op.
Nu het schone van het leven: de liefde!
Ook hier een gelijkenis, na een leven vol pieken en dalen bij ons allen, een start in een nieuwe relatie, waar liefde en respect een belangrijke waarde zijn. 
Ik wens jullie een hele zonnige toekomst!
Hoop jullie nogmaals te ontmoeten.

Veel liefs

Hans


 

Ik heb dit boek, “De hand van een engel”, in één keer uitgelezen. In één woord BOEIEND. Ik kon niet stoppen. Ga zo door…gefeliciteerd.

Irene


 

Hallo François,

Vandaag in één ruk je boek uitgelezen. Heel mooi, heel teder en ik heb er van genoten.

Groet, Jos.


 

Hoi Francois, je boek vandaag ontvangen en in een ruk uitgelezen. Het las alsof je het zat te vertellen.

Geweldig. Marian.


 

Hallo François,
Ik ben direct in je boek begonnen, mooi en ontroerend geschreven.

Liefs, Gitte


Meer recensies ->>>